vrijdag 3 februari 2017

THEMABRIEVEN


Hier komen een voor een de themabrieven op, zodat u deze telkens opnieuw kan raadplegen en lezen!

WEEKBRIEF 1: week van maandag 27 maart 2017 t.e.m. vrijdag 31 maart 2017

Beste ouders,
Ik ben Jolien Meel en ik zit in mijn laatste jaar kleuteronderwijs op de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. 

Ik kom mijn zesweekse stage in de klas van uw kapoen doorbrengen. 

Ik begin op maandag 27 maart 2017 met het thema 'Pasen' en mijn stage zal eindigen op vrijdag 19 mei 2017.

Deze stage houdt in dat juf Veerle de eerste 2 weken nog mee in de klas zit en mij observeert, de 4 andere weken zou ik zelfstandig/alleen in de klas doorbrengen. 

We beginnen de eerste week met het thema ‘Pasen’.

Er komen kleine gele diertjes op bezoek in onze klas. RARA… welk diertje zou het zijn? We leren hoe deze diertjes geboren worden en gaan met verschillende materialen (pluimen,eierschalen, dons,…) op zoektocht wat we hiermee kunnen doen. Kortom, het wordt een fijne leerrijke week.

Om jullie op de hoogte te houden van wat er in de klas gebeurt, heb ik een blog gemaakt. U kan deze link vinden op de site van de school. Hier komen foto’s, themabrieven, verjaardagen en vragen op om voorwerpen mee te nemen.

Als u vragen/opmerkingen heeft kan u mij altijd op school aanspreken of bij dringendere zaken een mail sturen op onderstaand adres: jolien.meel@student.kdg.be.

Ik kijk alvast uit naar een fijne samenwerking en een fijne stageperiode.
Groetjes,

Juf Jolien 

WEEKBRIEF 2: week van dinsdag 18 april t.e.m. vrijdag 21 april


Beste ouders,
Eerst en vooral wens ik u en uw kapoen een deugddoende vakantie en een zalig Pasen.

Na de paasvakantie zijn we er weer, met meer thema’s. In de week van    dinsdag 18/04/2017 t.e.m. vrijdag 21/04/2017 gaan we rond het thema “nieuw leven” werken. 
Tijdens de week zullen we het hebben over planten en bloemen.
Op dinsdag komen er eerst en vooral nog enkele nieuwe kindjes in de klas. 
We gaan ze samen verwelkomen en hen leren hoe het er in onze klas aan toe gaat. We starten onze week dan ook wat rustiger.

We gaan zelf bloemen planten en zaaien in de zandbak. We gaan ons kunnen uitleven tussen de bloemen en planten in de klas.

Mocht u zelf thuis iets hebben dat te maken heeft met ons thema: bv. Boekjes rond zaaien of de lente, tuingereedschap (op maat van de kinderen), bloem dat uw zoon/dochter wil tonen aan de anderen,… mag u dit deze week meegeven.

Moesten er nog vragen zijn of opmerkingen, aarzel dan zeker niet om mij te contacteren op het gekende mailadres: jolien.meel@student.kdg.be of via de blog.

Groetjes,

Juf Jolien 

WEEKBRIEF 3: week van maandag 24 april t.e.m. vrijdag 28 april 


Beste ouders,
Volgende week (van maandag 24/04/2017 t.e.m. vrijdag 28/04/2017) gaan we verder met het thema ‘nieuw leven’. Deze keer gaan we de jonge dieren van dichterbij bekijken.

We zullen het schaap wat beter leren kennen,we gaan een koe melken, we moeten voor de dieren zorgen die in onze klas komen logeren, … en nog zoveel meer.

We zullen onze handjes vol hebben met allerhande leuke activiteiten en we worden helemaal ondergedompeld in de wereld van de jonge dieren.

En… zouden de kuikens van voor de vakantie al gegroeid zijn?

Hebben jullie thuis, zelf huisdieren of hebben jullie juist een klein kitten of puppy thuis,.. neem dan zeker een foto zodat we in de klas allemaal eens kunnen kijken wat voor mooie dieren er bij ons thuis wonen.

Ik verwacht  een beestig-leuke week  J
Groetjes,

Juf Jolien 

WEEKBRIEF 4: week van dinsdag 2 mei tot en met vrijdag 5 mei

Beste ouders,


Ik begin een week eerder al met het thema ‘moederdag’ omwille van verschillende reden.

We maken alvast een klein cadeautje voor mama, we leren een leuk versje, we laten ons onderdompelen in de wereld van onze mama’s, we bekijken ook hoe mama’s in andere landen er uit zien,…

Het zou fijn zijn, moest u een foto van mama en kind kunnen meegeven op dinsdag 2 mei 2017 zodat we samen eens naar de foto’s kunnen kijken. U mag ook enkele hobby’s van mama en haar beroep noteren zodat we hier samen over kunnen praten. Ik maak nadien een boekje van al de foto’s dat de kleuters deze kunnen bekijken wanneer ze zelf willen.

Op donderdag 4 mei 2017 mogen de mama’s in onze klas langskomen. Onderaan deze brief vindt u een strookje om mee te delen of u als mama al dan niet aanwezig kan zijn op onze verwennamiddag.

Vergeet niet om eens een kijkje te nemen op onze klasblog voor foto’s, verjaardagen, brieven.
Groetjes,
Juf Jolien
 Ik(naam mama) ………………………………….. mama van(naam kind)…………………………
Kan wel/ kan niet (schrappen wat niet past)
op donderdag 4 mei 2017 om 14uur mee in de klas van mijn dochter/zoon aanwezig zijn voor de “mamaverwennamiddag”.
Gelieve het strookje weer mee te geven met uw zoon/dochter uiterlijk op dinsdag 2 mei.

Alvast bedankt 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen