vrijdag 3 februari 2017

FOTO'S
                                     Hier komen de foto's die per thema getrokken worden!
                                                                         #SMILE

THEMA 'PASEN':

Bij ons is de Paashaas op bezoek, deze komt kijken hoe het er in onze klas aan toe gaat.
 We hebben samen in de klas onze paasboom versierd aan de hand van een kleurenspel.


   In onze zandbak, is al het zand weg maar kunnen we spelen met graantjes, maïs. 
We kunnen er experimenteren met verschillende soorten eieren (grote, kleine, met of zonder gaten in,..) die in de 'zandbak' liggen. 


 Maandag begonnen we de week met het maken van een kuiken dat uit zijn ei kwam, de afgewerkte werkjes hangen in de klas en op de prikborden naar omhoog. In plaats van eendjes te vissen, vissen wij eitjes in de klas.
 We mochten ook kuikens en kippen kleuren/ tekenen.
Joepie!, Mijn eierpuzzel is helemaal gelukt!

 We maakten dinsdag samen een nest voor onze kip die eieren kan leggen maar die ook kan dansen. het nest is ook voor het kuiken en de haan.

Wij hebben ook echte kuikens op bezoek in onze klas. Dit is voor de kleuters een fijn gebeuren. 

We leerden ook de begrippen 'groot en klein' aan en konden dit al spelend inoefenen.

 De kleuters kregen een speciale 'garage' aangeboden, de paashaasgarage. Ze kregen er maar niet genoeg van! 
                                                                     Paas-stempels

      We hebben ijverig gewerkt aan onze paasmandjes, en het resultaat mag er wezen!
                                 We zijn zeer trots op het resultaat van de paasmandjes.
Na een fijne, leerrijke week werden al de kleuters die dit graag hadden, geschminkt in een paashaas en zo vertrokken we naar huis. De paasvakantie werd ingezet. Tot binnen 2 weken.


 We leerden over de kip, de haan en het kuiken. Juf Veerle maakte enkele sfeerfoto's van onze kringmomenten
Een heel fijn kringmoment was dit: al de kleuters lagen op de grond en ik kwam rond met veertjes om hen te kietelen. Wie bleef er het stilst liggen?De eerste dag na de vakantie en ja hoor, ook in onze klas waren de paasklokken geweest. we hebben de eitjes mooi verdeeld zodat iedereen eitjes mee naar huis kreeg.
THEMA NIEUW LEVEN:ZAAIEN
 onze zandbak is helemaal omgetoverd tot een bak met potgrond waar we in kunnen zaaien en woelen met allerhande gerief van tuingereedschap.

                                               we hebben een eigen bloemenwinkel in de klas! met verschillende paletten en blauwe bakjes mogen de kleuters bouwen en gerief vervoeren.


 Donderdag hebben we allemaal een mannetje gezaaid. Nu moeten we vol ongeduld wachten tot het uitkomt en dan gaan we deze binnen 2 weken afgeven aan de oude mensen/ bejaarden.

                                   De kleuters genoten van het bloemenspel, samen met de juf.
              We stempelden bloemen met flessen, deze kunstwerkjes hangen ook op in de gang.         Dit was het einde van week 2, geniet van jullie weekend en tot maandag!

   Op donderdag kwam de mama van Lily even in de klas want Lily heeft een broertje geregen 'Emiel'. We keken samen naar de baby en maakten een geschenkje voor hem en de mama.

THEMA NIEUW LEVEN: DIERENWe mochten een koe schilderen met onze handen en onze eigen handjes waren de vlekken van de koe!

We hebben in de klas ook een koe, die we zelf mogen melken. Topervaring voor de kleuters!


woensdag kwamen de kuikens nog eens terug in de klas. Amai, wat zijn ze gegroeid en zijn dat de echte kuikens?, waren de vragen die de kleuters zich stelden.

We zagen ook dat onze plantjes en ons grasmannetje aan het groeien zijn. dat is goed want volgende week vrijdag gaan we deze aan de oude mensen (bejaarden) afgeven.Op donderdag hebben we heel de dag gewerkt rond het boekje 'rupsje nooit genoeg'. we maakten zelf een rupsje die een gat beet in ons eigen gemaakte fruit.Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen